“Вареники в преріях: з українського села до канадського мейнстріму”. Орися Пащак-Трач (м.Вінніпеґ, Канада)

30 липня 2015 о 12:28 | Відбулося

28 липня 2015 року в Музеї Івана Гончара відбувся виступ Орисі Пащак-Трач “Вареники в преріях: з українського села до канадського мейнстріму” (Perogies On The Prairies: From a Ukrainian Village to Canadian Mainstream).

Що таке традиційна народна кухня по-українськи? Що вирізняє нас з-поміж інших народів? Які українські страви стали найвідомішими і найпопулярнішими серед чужоземців?

Свій погляд на ці й інші запитання надасть канадійка українського походження Орися Трач, ілюструючи свій виступ знахідками і відкриттями в українській етнології.

На її думку, вареники (пироги) – це вже не лише українська традиційна улюблена страва. За останні десятиліття вони перетворилися на мейнстрімну (стильну, модну, основну) їжу – і навіть фаст-фуд.

На зустрічі пані Орися торкнулася питань термінологічного походження слова «вареник», його лінгвістичних трансформацій, місця в повсякденному і обрядовому меню, а також розповіла про перетворення на теренах Західної Канади вареників на таку ж популярну страву як піца, де навіть побутує «вареникова піца» (perogy pizza).

11800061_1113606775335560_4094815438868096281_n 11796398_1113606885335549_3740781668008003796_n 11796362_1113606938668877_5365321527257068967_n 11794113_1113606725335565_9203175920839771772_o 11228040_1113606788668892_4698313664249336337_o 11224060_1113606872002217_7144643643384175895_n 11222491_1113606795335558_4199926897534101203_o 10432475_1113606992002205_5104021817477770940_n

НЦНК “Музей Івана Гончара”

Share Button

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відгуки
Опитування

Звідки ви дізналися про Музей Івана Гончара?

Результати